Het Vierde Kwadrant
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn.

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt betalen uit eigen middelen of de factuur doorsturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorg dragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Wat is Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

De NHG is een garantie op hypothecaire leningen voor de aankoop en verbetering van een eigen woning. Door deze garantie van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), is de geldverstrekker zeker dat de lening wordt terugbetaald.

Moet de woning onverhoopt worden verkocht en is de opbrengst lager dan de hypotheekschuld, dan betaalt het WEW de restschuld aan de geldgever. Door deze zekerheid krijg je korting op de hypotheekrente. Dit voordeel kan oplopen tot 0,7 % per jaar, waardoor je honderden euro's per jaar kunt besparen. De maximale hypotheek voor aankoop is in 2018 € 265.000 (100% van de marktwaarde). De maximale hypotheek bij oversluiten is € 265.000, inclusief bijkomende kosten. Wanneer er sprake is van energiebesparende maatregelen is de maximale hypotheek € 280.900 (106% van de marktwaarde).

Bij het woningaanbod (kenmerken) op onze site staat altijd vermeld als de prijs van een woning binnen deze prijsklasse valt.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van 2 jaar.

Wat zijn de financiële voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning t.o.v. een bestaande woning?

Bij de financiering van een nieuwbouwhuis krijg je een aantal voordelen. Zo kan je voor de financiering van jouw nieuwe huis meer lenen dan voor de meeste bestaande woningen.

Omdat de overheid energiezuinigheid wil stimuleren is afgesproken dat kopers van woningen die energiezuinig zijn, extra financieringsruimte krijgen in de hypotheek die ze willen afsluiten. En dat kan fors oplopen.

Zo heb je bij een nieuwbouwhuis standaard € 9.000 meer financieringsruimte, bij een nul-op-de-meter woning is dit zelfs € 25.000.

Daarnaast hebben de hypotheekverstrekkers vaak ook eigen regelingen om energiezuinigheid te stimuleren. De Rabobank kent sinds kort de Rabo GroenHypotheek voor woningen met een EPC lager dan 0,26. Verder koop je een nieuwbouwwoning 'vrij op naam'. Dit betekent dat de meeste extra kosten voor de bouw en overdracht van huis en grond al is verwerkt in de prijs van het huis zelf. Voorbeelden zijn de notariskosten voor de overdracht van het nieuwe huis en makelaarskosten. Dit levert je al snel een paar duizend euro op.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

Dorps landelijke uitstraling.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Op enkele minuten loopafstand is de bushalte waar bus 124 en 127 stoppen. De bus brengt je in 8 minuten naar NS-station Breukelen of Vleuten. Naar NS-station Woerden doe je er ongeveer een kwartier over.

Waar kan ik informatie vinden over de buurt?

Lyanne Metz is onze makelaar. Zij en haar medewerkers vertellen je graag meer over de omgeving.

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in de buurt?

Er zijn 2 basisscholen in Kockengen en er zijn 2 kinderdagverblijven en 1 bso.

Welke sportvoorzieningen zijn er in de omgeving?

In het dorp is er een zwembad en sporthal. Kockengen kent veel sportverenigingen, denk aan tennis, korfbal, voetbal, volleybal, tennis en biljart.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

In Kockengen is er onder andere een supermarkt, kapsalon, bank, fietsenwinkel, bakker, bloemist, slager en een ijzerwarenwinkel. Uit eten? Dat kun je bij het eetcafé aan de Voorstraat en gezellig lunchen doe je bij Abrona.

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

Aan de zijde van de Roerdomp en de Zwanebloem is er al bestaande bebouwing. Aan de noord-west- en noord-oostzijde van Het Vierde Kwadrant wordt voor zover wij weten niet gebouwd.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf?

Onderaan elke pagina op deze website kun je je e-mailadres achterlaten. Je wordt dan door middel van e-mailnieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van dit nieuwbouw project.

Wordt in Het Vierde Kwadrant rekening gehouden met voldoende opvang van regenwater bij ernstige buien?

Het Vierde Kwadrant wordt door het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden getoetst op de bergingscapaciteit om (regen)water voldoende te kunnen opvangen bij ernstige regenbuien.

Worden er maatregelen getroffen om verzakking van wegen op termijn tegen te gaan?

Er zijn door de gemeente Stichtse Vecht strenge eisen gesteld aan Het Vierde Kwadrant om verzakkingen van het openbaar gebied (o.a. de straten) op termijn zoveel mogelijk te beperken. We zullen het terrein daarom ook gaan voorbelasten om aan de gestelde eis van de Gemeente te kunnen gaan voldoen.

Is het bestemmingsplan onherroepelijk?

Het bestemmingsplan wat door de gemeente Stichste Vecht in 2010 is gemaakt voor Het Vierde Kwadrant is aangepast. Op 2 juni 2017 heeft de Raad van State het beroep en de voorlopige voorziening afgewezen. Het bestemmingsplan is onherroepelijk.

Zijn er, in het kader van de Flora & Fauna wetgeving nog beschermde soorten aangetroffen?

Er zijn in het gebied, door een ecoloog, beschermde soorten aangetroffen. Om op de locatie aan het werk te mogen gaan (werkzaamheden aan grond en watergangen) moet een ontheffing verkregen worden van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) De aanvraag voor deze ontheffing is inmiddels verzonden. Na het verkrijgen van de ontheffing moeten deze beschermde soorten, worden gevangen en naar een nieuw leefgebied worden overgebracht.

Vragen over de wijk

Hoeveel woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

Er worden 70 woningen (inclusief 6 kavels) gerealiseerd. Er komt een divers aanbod van woningen.

Komen er appartementen in Het Vierde Kwadrant?

In Het Vierde Kwadrant worden grondgebonden woningen gebouwd in diverse uitvoeringen en maten. Wij gaan ook woningen realiseren met een slaapprogramma op de begane grond. Met deze gemaakte keuze kunnen wij voorzien in een groot deel van de woningbehoefte. 

Wat voor soort woningen komen er in de wijk?

De diversiteit is groot. Je vindt hier kavels, eengezinswoningen, 2 onder 1 kap- en vrijstaande woningen. Enkele 2 onder 1 kapwoningen beschikken over een slaap- en badkamer op de begane grond.

Komen er ook huurwoningen in het aanbod? En zo ja, wie is de verhuurder?

Er komen 11 huurwoningen. Meer informatie vind je op www.wstkockengen.nl.

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Ja, die zijn inmiddels allemaal verkocht.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Er komt een totaal van ca. 30% sociale woningbouw in het plan. Voor deze woningen gelden specifieke toewijzingsregels zoals deze gelden binnen de gemeente Stichtse Vecht. Belangstellenden die een sociale huurwoning of een sociale koopwoning (max. € 175.000) achterlaten in de gemeente Stichtse Vecht krijgen voorrang bij de toewijzing. 

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Parkeren zal zoveel mogelijk in de directe nabijheid van de woning worden gerealiseerd.

Is/blijft parkeren gratis?

Ja parkeren blijft gratis.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Het is een geheel nieuwe wijk waar nieuwe wegen worden aangelegd op het moment dat de woningen worden opgeleverd.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

Er komt een speelplek tussen de bouwnummers 64 en 65.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Er zijn hondenspeelplaatsen en hondentoiletten in de buurt. Meer informatie vind je op de website van de Gemeente Stichtse Vecht.

Wanneer start de verkoop van het project?

De verkoop van de woningen in Het Vierde Kwadrant is maandag 20 maart 2017 gestart. Er is nog 1 vrijstaande woning te koop.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Nee

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

De benodigde vergunningen zijn verstrekt.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

Op de pagina nieuws of planning lees je wanneer de bouw van de woningen start en wanneer verwacht wordt dat de eerste woning opgeleverd wordt. Staat het er nog niet? Dan is het waarschijnlijk nu nog niet bekend.

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

De bouwweg ligt er inmiddels. Het bouwverkeer gaat via deze weg naar Het Vierde Kwadrant.

Krijgt Het Vierde Kwadrant een nieuwe permanente ontsluitingsweg?

Het Vierde Kwadrant krijgt geen nieuwe ontsluitingsweg. Zowel BPD als de Gemeente Stichtse Vecht hebben geen plannen in die richting. Het plan zal ontsloten worden via de Waterlelie en De Zwanebloem. De exacte inrichting van deze ontsluiting wordt bepaald in samenwerking met Kockengen Waterproof.

Vragen over de woningen

Welke makelaar verkoopt de woningen?

Lyanne Metz Makelaardij in Breukelen. Je kunt haar alle vragen stellen via het mailadres info@lyannemetz.nl.

Is mijn favoriete woning nog beschikbaar?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete woning, of als je direct een optie wilt nemen, neem gerust contact met ons op! Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (optie, beschikbaar, verkocht) kun je ook terug zien op deze website op de pagina woningen.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Alle woningen hebben een tuin. Veel tuinen grenzen aan water.

Is er al verkoopdocumentatie beschikbaar?

Wanneer de verkoop start vind je alle verkoopdocumentatie van de woningen bij je favoriete woning of in de Mijn Eigen Huis omgeving. Zijn de woningen nog niet in verkoop? Dan zijn we nog hard aan het werk om alle verkoopdocumentatie gereed te maken!

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

Er komt geen volgende fase.

Kan ik een bezichtiging inplannen?

De woningen zijn nog niet klaar en daarom niet te bezichtigen.

Wie bouwt de woningen?

De woningen worden gebouwd door de Aalberts Bouw BV. De woningen op de kavels worden gebouwd door Bot & van der Ham. 

Welke woningen worden er eerst gebouwd en welke volgen daarna?

De woningen zijn als eerste gebouwd, de woningen op de kavels als laatste. 

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Indien er mogelijkheden zijn om de woning aan te passen naar eigen wens, vind je de meer-minderwerklijst bij de downloads op deze website.

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Dat kan zodra je een woning hebt gekocht. Na het kopen van de woning word je door de kopersadviseur van de aannemer uitgenodigd voor een gesprek.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Zodra de meerwerk opties bekend zijn, worden deze online geplaatst. Deze bekijk je op de pagina woningen onder het betreffende bouwnummer bij het kopje 'downloads' op deze website óf in je Mijn Eigen Huis omgeving.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

De koopsom van de woningen was inclusief een keuken. Dit is niet het geval bij de vrijstaande woningen op de kavels.

Wie is de leverancier van de keuken?

Eigenhuis Keukens in Amersfoort is de keukenleverancier. De vrijstaande woningen op de kavels worden zonder keuken geleverd.

Is er een gasaansluiting in de woning?

De woningen hebben een gasaansluiting.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Alle woningen zijn verkocht inclusief sanitair en tegelwerk. Bij de vrijstaande woningen op de kavels zijn het sanitair van Villeroy & Boch en de kranen van Grohe. Meer informatie vind je in de technische omschrijving.

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

Alle kopers hebben de gegevens van de badkamershowroom ontvangen.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

De woningen worden niet casco opgeleverd.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Wanneer de plattegronden van de woningen klaar zijn, kan je ze bekijken bij het bouwnummer of woningtype op de pagina woningen.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Overige vragen

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Is er overlast te verwachten van de bouw voor de directe omgeving?

Overlast van de werkzaamheden tijdens de bouw is niet te voorkomen. De aannemer zal er alles aan doen om dit wel zo veel mogelijk te beperken.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.woningborg.nl. 

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg. 

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Als je de koop- en aannemingsoverkomst hebt getekend en wanneer het plan goed is gekeurd door Woningborg sturen ze je het certificaat toe. Dit neemt enkele weken in beslag.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

Alle woningen zijn verkocht. Belangstellenden voor de vrijstaande woning op kavel 6 worden op volgorde van binnenkomst behandeld. 

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor een kandidaat is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen. Het kan altijd voorkomen dat een optie op een bouwnummer nog vrijkomt.

Als ik een optie toegewezen heb gekregen, zit ik er dan direct aan vast?

Een optie is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning of kavel exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning of kavel te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent ca (circa)?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie, aangeduid als ca (circa). Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% btw) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Stel je vraag

Wil je weten wat wij met je gegevens doen? Klik dan hier voor ons privacy statement.

Het formulier is succesvol ontvangen

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?