Het Vierde Kwadrant
Logo Logo

Kockengen is goed voorzien

Ten opzichte van het aantal inwoners is het aantal voorzieningen in Kockengen groot. Van winkels tot sportverenigingen, scholen, een zwembad en een bibliotheek. Handig, want voor de dagelijkse dingen hoef je het dorp dus niet uit. 

Winkels

Het hart van Kockengen ligt op 2 minuten fietsafstand. Hier vind je onder andere een supermarkt, kapsalon, bank, fietsenwinkel, bakker, bloemist, slager en een ijzerwarenwinkel. Voor een iets groter winkelaanbod ben je zo in Breukelen. Amsterdam en Utrecht liggen overigens ook slechts een half uur rijden van Kockengen.

Scholen

Kockengen heeft 2 basisscholen. De dichtstbijzijnde school ligt op 2 minuten fietsafstand. Voor de middelbare school kunnen kinderen kiezen uit het aanbod in Breukelen en Woerden.

Sporten

Zoals het een echt dorp betaamt, heeft Kockengen een rijk verenigingsleven. Van voetbal tot korfbal, volleybal, tennis en schaatsen. In het dorp is ook een zwembad en een sporthal. Het spreekt dus voor zich dat je hier sportief gezien aan je trekken komt. 

Uitgaan

Voor lekker eten en de leukste terrasjes raden we je aan Breukelen en Haarzuilens te bezoeken. Haarzuilens is vooral geliefd door Kasteel De Haar met het park rondom. Toch is er in het dorp Kockengen ook het nodige te doen. Bij Abrona Kunst & Koffie kun je terecht voor koffie, thee, gebak en lunch. Eén keer per maand op vrijdagavond zijn zij open voor diners.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
In voorbereiding Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?